Чому окремі ЗМІ проігнорували слідчі дії в Закарпатській ОДА

кулін

Вчора відбулись резонансні події – в будівлі Закарпатської ОДА правоохоронці проводили слідчі дії, які окремі журналісти нарекли «обшуками». Чи це було зроблено у зв’язку із відсутністю юридичних знань, чи з метою нарощування кількості переглядів – нам не відомо.

Чим би не керувались медійники – факт проведення слідчих дій в головній будівлі регіону набув широко наголосу і був висвітлений майже всіма регіональними, а також великою кількістю центральних ЗМІ.

Чому майже? Наприклад, основні проугорські медіа («karpat.in.ua», «карпатський об’єктив» та інші) проігнорували цю подію, хоча зазвичай дуже полюбляють «смакувати» прорахунки представників державної влади України та її представників в регіоні.

Просто цього разу «зашкварилась» ставлениця КМКС Єлізавета Біров. Саме за її участі було укладено договори на закупівлю респіраторів і захисних костюмів для медиків, задіяних у боротьбі з COVID-19. Закупівля була проведена за завищеною вартістю, що дозволило ділкам привласнити майже 30 млн.грн. державних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом.

Тож, з одного боку партія КМКС збирає кошти, щоб підтримати лікарів під час боротьби з небезпечним вірусом, з іншого – її протеже холоднокровно розкрадають кошти, які б мали рятувати життя наших медиків.

Раніше вже повідомлялось про упередженість проугорської медіагрупи, але ми отримали нові підтвердження цьому. Так, за вказівкою її керівника Золтана Куліна підконтрольні ЗМІ більше не популяризуватимуть діяльність Закарпатської ОДА, що напевно, пов’язано із початком активної фази передвиборчої гонки і небажанням патрона Куліна рекламувати політичних опонентів.

Вказаний крок також ставить під сумнів об’єктивність інформаційних ресурсів, політику яких формує депутат Ужгородської міської ради З.Кулін.

Доречі, не зважаючи на велику заробітну плату керівника медіагрупи (Читайте в нашому матеріалі – «Спрут Ілдики Орос») та значні кошти, що виділяються угорцями на підтримку проугоських медіа, пан Кулін «догаздувався» до того, що через неефективність очолюваних ним інформаційних ресурсів було зменшено їх фінансування. Через що постало питання скорочення персоналу вказаних медіа і навіть ліквідації окремих з них.

Бажаєте своєчасно отримувати інформацію про нові статті сайту – підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/ungvar_uz.