Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) нарешті закликав свою паству сидіти вдома

Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) нарешті закликав свою паству сидіти вдома

Про це повідомляє “Портал-Credo.Ru”.

“Приклад Марії Єгипетської свідчить про те, що і без відвідування храму можна спастись”, – заявив патріарх Кіріл.

Предстоятель РПЦ, до складу якої входить так звана Українська православна церква Московського патріархату, нарешті визнав, що існує “дуже велика загроза епідемії і навіть пандемії страшного вірусу”, яка може торкнутися Росії. За його словами, росіяни ще не усвідомлюють повною мірою, що відбувається в Італії та інших країнах, які найбільше постраждали тепер від коронавірусної інфекції.

“Церква закликає … прийняти на себе зобов’язання строго виконувати всі ті приписи, які сьогодні пропонуються санітарною владою Росії … Давайте на себе покладемо подвиг не виходити з наших будинків, як взяла на себе подвиг Марія Єгипетська не виходити зі своєї пустелі, а адже їй теж хотілося пити”, – підкреслив першоєрарх РПЦ.

Як раніше повідомлялось, відповідно до рішення Синоду УПЦ МП,  Мукачівська єпархія РПЦ, попри карантин, залишила храми відкритими, а з коронавірусом вирішила боротися молебнями “з окропленням святою водою та церковним дзвоном”.

Як наслідок, у 19 осіб, які контактували із хворою на корнавірус мукачівкою, підозрюють COVID-19.

Вказувана мукачівка, у якої діагностували коронавірус, відвідувала церкву УПЦ МП і, за наявною інформацією, співала в церковному хорі.

29 березня 2020р.

Теги: кіоіл, Гундяєв, РПЦ, УПЦ МП, коронавірус