Угорські праворадикали вчергове проявили «проросійську позицію»

Голова Руху Наша Батьківщина Ласло Тороцкаї перебуваючи в грудні 2022 року у Болгарії провів переговори про співпрацю з керівництвом найбільшої опозиційної проросійської партії Болгарії – «Відродження» (голова Костадін Костадінов).

Заснована політична сила 2 серпня 2014 року. 2 жовтня 2022 року партія «Відродження» на парламентських виборах до Народного зібрання набрала 254 952 голоси і отримала 27 депутатських мандатів. Дана партія має проросійське спрямування, зокрема у листопаді 2022 року представники вказаної політсили спільно із соціалістичною партією Болгарії не підтримали план надання військової допомоги Україні. «Відродження» виступає проти ЄС (зі слів лідера Костадіна Костадінова – «ЄС – це в’язниця, із якої Болгарія не може вийти»), введення євро, членства в НАТО, проводила антивакцинальні акції.

Відомо, що 15 грудня 2022 року Л.Тороцкаї провів переговори з Костадіном Костадіновим щодо майбутньої співпраці між Рухом наша Батьківщина та партією «Відродження» в напрямку створення в співтовариства, яке буде представляти в Європейському парламенті виключно інтереси європейських національних спільнот, а не великих транснаціональних корпорацій.

Під час переговорів голова партії «Відродження» Костадін Костадінов зазначив, що угорський і болгарський народ єднає велика історична спадщина обох країн і зокрема, те що вони воювали пліч-о-пліч під час двох світових воєн, однак нажаль їх програли. В подальшому Костадін Костадінов наголосив, що їх двом політичним силам треба підготуватися до виборів у Європейський парламент (ЄП), які відбудуться у травні 2024 року, щоб створити у ЄП нову спільну фракцію, до якої будуть долучатися представники інших європейських союзницьких політичних сил.