У Почаїв обмежили в’їзд, лавру закрили на карантин

лавру

Через масові випадки коронавірусу Почаївську лавру оголосили карантинною зоною. Також у сусідній Хмельницькій області жіночий монастир УПЦ МП закрили на карантин.

Місцева влада обмежила в’їзд у місто Почаїв Тернопільської області, де зафіксовано поширення коронавірусу, а Почаївську Свято-Успенську лавру закрили на карантин. Таке рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької РДА, повідомляє у вівторок, 21 квітня, прес-служба поліції області.

“На в’їздах до Почаєва оснащені чотири карантинних пости. На них цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Кременецького військового комісаріату. Вони стежать за дотриманням карантинних обмежень, з’ясовують маршрут і мету поїздок людей, роблять температурний скринінг, проводять роз’яснювальну роботу”, – розповіли в поліції.

Відзначається, що такі заходи вживаються, щоб не допустити подальшого розповсюдження небезпечної інфекції. У поліції підкреслили, що заїжджати в місто або виїжджати з нього дозволено тільки медикам, працівникам соціальних служб та людям, які забезпечують населений пункт продовольством, лікарськими засобами, а також спецтранспорту.

Крім того, наголошується, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру закрили на карантин. Поліцейські закликали жителів Почаєва дотримуватися обмежувальних заходів і без потреби не виходити з дому.

А в Хмельницькій області обмежили доступ у Свято-Преображенський жіночий монастир УПЦ МП в селі Головчинці Летичівського району, де виявили п’ятьох хворих на коронавірус. Про це повідомляє прес-служба Летичівської РДА.

“Доступ сторонніх осіб у Свято-Преображенський Головчинецький жіночий монастир обмежений”, – йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що в осередку інфекційної хвороби та прилеглих до вогнища територій і вулиць у селі Головчинці проведено дезінфекційні заходи.

В РДА запевнили, що коло контактних осіб встановлено, зараз вони знаходяться в режимі самоізоляції з дотриманням всіх карантинних вимог.

Нагадаємо, що у Почаєві, де на Великдень не дотрималися карантину, кількість хворих на COVID-19 зросла на 50%