В Ужгороді презентують другий воркшоп "Втілити спонтанне, уявне" в рамках проєкту "Бібліотека єднає людей"

В Ужгороді презентують другий воркшоп "Втілити спонтанне, уявне" в рамках проєкту "Бібліотека єднає людей"

Проєкт реалізується програмою Tandem Ukraine. Воркшоп триватиме у книгозбірні з 3 по 6 березня.

А 10 березня у читальній залі презентують напрацьовані результати воркшопу.

Створити спільний перформанс, запрошує всіх охочих художник Данило Ковач. Воркшоп має терапевтичний аспект естетично-психологічного досвіду, але водночас культурологічний і просвітницький. 

Мета проекту – втілити уявне за допомогою явного, методом практики оп-артного мистецтва Закарпатського художника-нонконформіста Павла Бедзіра. Автор пропонує зануритися в природу хаосу, що народжується в уяві людини і упорядкувати його . Метод спонтанного малювання що допомагає виразити несвідоме в мистецтві. Малювати з закритими очима і з відкритими руками (з відкритим розумом). Спроба організувати хаос через звільнення емоцій і створення спільного абстрактного образу є основним завданням воркшопу. 

Воркшоп адресований широкому колу людей і має на меті подолати як культурологічні так і ментальні розриви. 

Зустріч з художником і презентація воркшопу відбудеться 2 березня о 17:00 в Закарпатській Обласній Універсальній Науковій Бібліотеці ім.Ф.Потушняка

Данило Ковач закінчив художній коледж імені А. Ерделі в Ужгороді і Львівську національну академію мистецтв. Брав участь у багатьох персональних і групових виставках, переможець міжнародних і українських конкурсів, стипендіат програми Міністра Культури i Національної Спадщини Республіки Польща “Gaude Polonia”.

Воркшоп “Втілити спонтанне, уявне ” є частиною проекту «Бібліотека єднає людей», що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem-ukraine/

Організатори проекту «Бібліотека єднає людей»: Платформа міждисциплінарних практик Open Place (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), Studio of Young Artists’ Association (Будапешт, Угорщина).

 

Євгенія Напуда, завідувачка відділом проєктної та соціокультурної діяльності Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка

27 лютого 2020р.

Теги: воркшоп, проєкт