Агонія русинського (закарпатського) сепаратиста Сидора

Після проведення безпекових заходів у приміщенні Хресто-Воздвиженського собору Дмитра Сидора, активізувалася діяльність прихильників «політичного напрямку русинського руху» (члени вказаного напрямку сповідують проросійські погляди та багато років співрацюють із росіянами).

З близького оточення Дмитра Сидора, стало відомо, що після візиту правоохоронців Сидор звертався до багатьох русинських активістів з проханням захистити та публічно спростувати звинувачення у проросійських поглядах.

Проте через свою одіозність та негативну репутацію серед представників русинського руху, на його звернення ніхто  не відреагував, а після візиту правоохоронців виплили дуже цікаві факти, які чітко вказують ким насправді є Дмитро Сидор та яку мету переслідує.

Після невдалих спроб проросійського попа залучитись підтримкою регіональних русинських організацій, на захист останнього виступив цікавий персонаж із Словаччини, Петро Медвідь, який перебуває з Сидором у дружніх відносинах. На прохання свого «друга» Медвідь підготував ряд статей, які висвітлювали русинську проблематику і мали відвернути увагу громадськості від резонансу навколо постаті одіозного путуніста Сидора.

Не менш цікавим є факт про дружбу та співпрацю вказаних персонажів із відомим російським функціонером Михайлом Дроновим, який дуже переймався діяльністю русинського руху в регіоні.

Дронов входить до керівного складу російського громадського об′єднання «Московское землячество «Карпатская русь». В Інтернет мережі знайдено звіт щодо діяльності організації, у якому Дронову приписуються заслуги з реалізації на території Закарпаття ряду антиукраїнських акцій серед них: проголошення, у ході засідання 2-го ЄКПР, Закарпатської області самоврядною адміністративно-національною територією під контролем Росії та ЄС, а також видача паспортів так званої «Підкарпатської Русі» (www.regnum.ru/news/961572.html); ініціювання створення уряду невизнаної Республіки «Підкарпатська Русь» та обрання Петра Гецка прем’єр-міністром самопроголошеного квазіутворення (www.podkarpatrus.livejournal.com/126003.htm); ініціювання звернень Всесвітнього конгресу Підкарпатських русинів до русинських діаспор, керівників держав та урядів щодо «підтримки відновлення держави Підкарпатська Русь» на території Закарпатської області.

У 2017 року Дронов організував у Празі мітинг на підтримку «ДНР» з використанням представників Всесвітнього конгресу Підкарпатських русинів (В.Джугана та М.Тяска, переховуються від правоохоронних органів у Чеській Республіці) та голови Міжнародного фонду «Русская премия» О.Гегальчія, в якому він обіймає посаду заступника голови.

Не важко зрозуміти на кого і для чого працює Дмитро Сидор та інші «представники політичного русинства». Навіть в умовах повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, в наслідок чого загинуло десятки тисяч дітей, жінок, військових, вказані особи не можуть проявити чітку позицію і засудити дії росії.