В Закарпатській області митники організували незаконний імпорт автомобілів

На Закарпатті директор однієї з фірм і вісім працівників митного поста “Хуст” підозрюються в організації схеми з незаконного імпорту автомобілів в Україну. Вони мінімізували мита при ввезенні транспортних засобів. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

За даними слідства, директор фірми виготовляв дублікати товарно-транспортних накладних та техпаспортів транспортних засобів, вносив неправдиві відомості в документи при митному оформленні. Таким чином інспектори митної служби зменшували розмір платежів, ігнорували фальсифіковані документи і оформляли імпорт легкових і вантажних авто.

Зловмисники своїми діями завдали державі збитків в розмірі двох мільйонів гривень. Слідчі Головного слідчого управління Нацполіці] під керівництвом Офісу Генерального прокурора за участю спецназу КОРД провели санкціоновані обшуки за місцем розташування митного поста “Хуст”, в офісах двох приватних товариств і в приміщеннях фігурантів.

Восьми працівникам митниці було повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правова оцінка дій організатора схеми і директора фірми буде дана відразу після завершення всіх необхідних для цього слідчих і процесуальних дій.

1 thought on “В Закарпатській області митники організували незаконний імпорт автомобілів

Comments are closed.