Кабмін дозволив роботу шкіл в червоній зоні

шкіл

Заборона відвідування дитсадків і шкіл буде вводитися тільки в разі, якщо на самоізоляції знаходиться більше половини класу. Також ввели ослаблення для помаранчевої зони.

Кабінет міністрів України в середу, 16 вересня, дозволив роботу закладів освіти в червоній зоні і послабив обмеження для помаранчевої зони.
Так, рішення про заборону роботи дитсадків і шкіл буде прийматися державною і регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).
“Забороняється відвідування закладів дошкільної, середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти на адміністративно-територіальних одиницях регіону, на яких встановлено зелений, жовтий чи помаранчевий рівень епіднебезпеки, в разі, якщо на самоізоляцію через контакт з пацієнтом із підтвердженим випадком COVID-19 відправлено більше 50% класів. Повна заборона роботи закладів освіти на території з червоним рівнем епіднебезпеки приймається тільки спільним рішенням комісій з ТЕБ та НС”, – пояснив під час засідання уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Крім того, Кабінет міністрів дозволив перевезення в громадському транспорті більше 50% посадочних місць і роботу закладів культури для помаранчевої зони. Для закладів культури також скасували норму про 50% заповненості. Однак на входах в такі установи (кінотеатри, театри і т.д.) повинна бути вивішена інформація про загальну площу установи і можливу максимальну кількість відвідувачів.
Школи під час коронавірусу повинні закриватися в останню чергу. Таку заяву зробив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейесус. За словами організації, дослідження показало, що після відкриття шкіл туди повернулося тільки 50% учнів, а це велика біда.

За словами виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієтти Фор, близько 463 мільйони дітей не змогли отримати доступ до будь-якого дистанційного навчання, коли школи були закриті.

“Величезна кількість дітей, утворення яких було повністю порушено, – це не що інше, як глобальна надзвичайна ситуація у сфері освіти. Згідно з прогнозами, 24 млн дітей кинуть школу через COVID-19 , ось чому ми закликаємо уряди приділяти першочергову увагу відкриттю шкіл після зняття обмежень”, – сказала вона.

Також сьогодні Кабмін змінив критерії для червоної зони карантину. Так, регіон закриють на строгий карантин, якщо захворюваність там більш ніж в п’ять разів перевищить середній рівень захворюваності по Україні.

Бажаєте своєчасно отримувати інформацію про нові статті сайту – підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/ungvar_uz.