МОЗ спрощує процедуру виходу із самоізоляції

самоізоляції

Буде досить одного негативного ПЛР-тесту і відсутності клінічних симптомів для того, щоб людина потрапляла в категорію видужалих.

МОЗ змінить алгоритм тестування для виходу із самоізоляції, про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.
“На цьому тижні в алгоритм тестування будуть внесені зміни, і завершувати самоізоляцію, в разі відсутності клінічних симптомів, можна буде на 14-й день без проведення ПЛР-тестування. А також тестування методом ПЛР буде зрушено на 7-9-й день, що дозволить вийти із самоізоляції, не чекаючи 14 днів”, – пояснив Ляшко.
Також він зазначив, що вже буде досить одного негативного ПЛР-тесту і відсутності клінічних симптомів для того, щоб людина потрапляла в категорію видужалих. За його словами, ті, хто вже перехворів на коронавірус, але досі перебуває на амбулаторному лікуванні, можуть здати безкоштовний тест.
Ляшко додав, що безкоштовне ПЛР-тестування також надається пацієнтам з клінічними ознаками коронавірусної хвороби і пацієнтам з пневмоніями, які перебувають у стаціонарах і чекають лабораторної діагностики для визначення збудника.
Раніше, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав симптом, який майже завжди вказує на COVID-19. Це – втрата відчуття смаку і запаху.
Також ми повідомляли, що в Україні з понеділка, 31 серпня, набуло чинності нове карантинне зонування.

Бажаєте своєчасно отримувати інформацію про нові статті сайту – підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/ungvar_uz.