Прокуратура: медик приховав факт зараження коронавірусом

прокуратура

За попередньою інформацією, медичний працівник районної лікарні навмисно приховав наявність Covid-19 в однієї з пацієнток, яка згодом померла

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо медпрацівника лікарні Іршавського району

В Іршавському районі Закарпатської області прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо медпрацівника за фактом можливого приховування наявності коронавірусної інфекції в одного пацієнта з районної лікарні.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Зазначається, що цю інформацію прокуратура виявила під час моніторингу засобів масової інформації.

У повідомленні, зокрема, йдеться про те, що медичний працівник районної лікарні навмисно приховав наявність Covid-19 в однієї з пацієнток, яка згодом померла.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиме Іршавське відділення поліції. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні забезпечують прокурори Іршавського відділу Хустської прокуратури.

Читайте також: Чоловік повернувся з Польщі і зібрав своїх знайомих відзначити повернення, а тепер у місті зафіксовано вісім випадків COVID